Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Времето е единствения показател за всичко! То отсява ценното от плявата. То ни води напред, то ни дава и взима!
Автор: anetta Категория: Други
Прочетен: 316462 Постинги: 218 Коментари: 789
Постинги в блога от Март, 2020 г.
 Защо в медиите не се съобщават имената на починалите, а ги водят само като бройка? Ми че то тогава всеки може да си измисля, особено като са в различни градове, при различни доктори, болници.
Защо няма по-пълна информация..например починал еди кой си /две имена/ от еди къде си, от еди какви си усложнявания следствие на вируса. Годините също са важни.
Защо броят заразените, това е безумие, при вирус се гледа оздравели-починали, тоова е критерия за опасност.  А защо не броят летните вируси тогава, или ггрипа, или вирусчетата които нон стоп върлуват.
Говорих с доста лекари, микробиолози, епидемиолози, вирусолози и всички са на едно мнение по въпроса за имунитета, силен ли е, няма вирус. Защо тогава не се набляга на това, да косултират хората как да засилят имунитета си, ами ни казват да си мием ръцете, да слагаме маски и ръкавици и т.н.
Защо на англичанчето, което тук пробите му бяха положителни, баща му пусна по фейса лист с изследване с отрицателни проби?
Какво става?
Категория: Други
Прочетен: 536 Коментари: 9 Гласове: 2
 търпим ли обратно развитие...
Все още не се ориентирам добре в тази блогова общност, но като гледам и тук разни групички..  и ми заприличва точно като в ученическите години или детската градина, когато децата се събират, и се формират лагери..: )))
Та това дали е от възраст, т.е. да търпим обратно развитие, или кой, какъв си е..т.е. някои хора да не могат да съществуват извън колективното съзнание..
А иначе пак се очаква сняг..и пролетта се отлага..ама то всичко се сбърка..що не и времето да се..: )))
а от мен..поздравче с една любима песен..


Категория: Други
Прочетен: 1257 Коментари: 32 Гласове: 4
 трима шапкари да ръководят живота ни. Борисов, Радев и сега Мутафчийски. Генерали били, ми да си водят войните, какво правят в мирно време в управлението на страната?
Тези ни водят точно в "след военно положение-война", при мирно време, КПП-та, домашни арести..ако може и по едни белезници да раздават..или едно Белене да направят..
споделям ви едно стихче...: )

Корона там, какво ли
нещо яко ни пресоли
но срещу Корона всеки знае
че не бива да роптае.

Китай създаде си мотив
даже направи го правдив
китаец ял там нещо
и стана то зловещо..
"Апокалипсис!, хора ще умрете
бягайте си вии в домовете"
Короната така диктува
а Китай трябва да купува
борсови акции за без пари
светът той трябва да върти!

А България като една
вечно заблудена страна
Короната дойде и рече
всичко ограбили са вече..
май нямам какво да взема
няма какво тук да дрема
карантина ще докарам аз
за да видя ви тогаз.
А тримата шапкари-генерали
под фуражките заспали
апелират към това:
че срещу Корона всеки знае
че не бива и не се роптае!


пп..доскоро се чудех, какво ги подгони нашите власти, а то картинката ясна...шапкари управляват..ред!..дисциплина! под строй!..баси малоумието. Те ще ни пазят!!! А мерси...
И последно, за каква грижа говорят въобще? Да уморят хората от глад, да ги направят без домове? В генерал и акъл...май много искам!

Категория: Други
Прочетен: 836 Коментари: 19 Гласове: 0
27.03.2020 15:37 - Слънчице...
 Баба Марта ни се усмихна...:)


Категория: Други
Прочетен: 303 Коментари: 2 Гласове: 3
 завладяха Земята. Продължавам да се чудя, как живеят хората с тях. Толкова ли се страхуват за животеца си, или нямат увереност в себе си, или знам ли, но светът е обвит в някакви страхове, паники и депресии...а всички ще умрем, защо да не живеем живота си така, както искаме, освободени от негативизъм..
Всеки търси под вола теле..а реално е само вол..
Съжалявам, но отказвам да водя такъв живот, да се правя на "умна", да съм пророчица на съдби и случки и да седя в собствената си черупка, да не би някой да ми навреди..
Но пък има отворени и сърдечни хора, хора без "минал багаж на скелети", които наистина обичат живота и го живеят..
Нямам идея тук, кой с кого се кара и защо, но замислете се, струва ли си? Това е място, където човек влезе, сподели възгледи, идеи, мнение, контактува и излезе, връща се към реалното живеене, към реалните събития и случки, към реалните емоции.: )
На всички пожелавам един прекрасен и уютен ден..усмихвайте се повече..това е лекарството на Боговете..: )

Категория: Други
Прочетен: 426 Коментари: 4 Гласове: 3
25.03.2020 19:35 - Има Надежда...
 Днес хората, които идваха, имаха живец. Страхът и паниката липсваха. Видях усмивки и настроение.
Радвам се, че здравият разум надделя, над жалкото манипулативно насаждане на страх и паника. Има Надежда, но много силно се съмнявам, че Борисов ще остане на власт след това безумие, което сътвори. Защото трагедията, започва след карантината. Дано икономиката да се съвземе бързо. : )
Дано младите семейства с деца, под наем, успеят да устискат, дано дребните бизнесмени не фалират и дано обикновения човек успее да върне спокойствието и усмивката си.
Аз съм оптимистка..: )
Категория: Други
Прочетен: 510 Коментари: 2 Гласове: 1
 Смъртността в Италия през миналата година е 647000 човека. или средно по 1772 на ден. Искам да го попитам онзи, който прави клипа с ковчезите, как тогава са смогвали?
И още въпроси, какво са някакви 400 човека на ден през 2020г., с фрапантните 1772 случая през 2019.
Такааа..от вирус не се умира, умира се от усложнения след вируса, т.е. италианците са си имали заболяванията..и какво става накрая, при корона вируса смъртността е по-малка на ден, от без коронавирус..или?
ето и източника на информация:
https://news.bg/world/matarela-italiya-e-zaplashena-ot-demografska-katastrofa.html
Категория: Други
Прочетен: 1452 Коментари: 10 Гласове: 7
 не знам дали го усещате, но вече е факт. Хората започнаха да се усещат в какъв капан са ги вкарали с този коронавирус. Трагична пародия е. Историята, ни показва истината сега. Това не е първия коронавирус. През 2009 година от свински грип в България са били починали 4000човека, и то млади хора. Само помислете..заразени в целият свят са около 380 000човека, това от близо 9 милиарда.. Четох и за Италия, там умират хора които са в доста висока възраст и обикновено носещи странични доста тежки заболявания - рак, сърдечно съдови и т.н. Не омаловажавам факта за грипа, а ми е интересно управляващите как я мислят за след него.
Всички хора, които вчера срещнах в работата, започват яко да негодуват. Съсипани бизнеси, хора без заплати с кредити, а да не говорим, че все пак трябва и да се яде.
На база на цифрите които имаме в България, положението е леко казано страно.. Около 200 човека заразени, три смъртни случая на доста възрастни хора с придружаващи заболявания..ии военно положение, КПП-та, карантина...и т.н. Много хора ще кажат превантивни мерки..ама не е така, защото не може да не се излиза за да се напазарува, за лекарства и какво? Вирусът е навсякъде, не може да се спре така..напротив, могат да се създадат семейни огнища..защото семейството затворено вътре, става доста уязвимо..
На кого и за какво беше целият този ужас който създадоха? И как ще излезем от това нещо..май смъртните случаи след това ще са доста повече
Категория: Други
Прочетен: 1780 Коментари: 37 Гласове: 6
Последна промяна: 23.03.2020 08:38
22.03.2020 21:09 - Има развитие..
 все повече хора взеха да мислят и виждат реалното положение, в което ни поставиха. Въпросът е, дали вече не е късно и до кога ще продължава това?
Категория: Други
Прочетен: 392 Коментари: 4 Гласове: 3
 наскоро се сетих за тази приказка. Много мъдрост има в нея. Колко пъти трябва да ни излъжат, за да спрем да им вярваме? Може би и един е достатъчен, но глупавите продължават да живеят с надеждата, че човек свикнал да лъже, ще се промени. Е, няма. Но пък накрая, лъжливите овчарчета остават без доверие, говорят си, но никой не им вярва и трябва да намерят нова среда, нови хора, които да лъжат.
Тъпо, а колко лесно е да се казва истината...защото рано или късно, тя винаги излиза наяве.
Пожелавам една топла и уютна вечер.: )
Категория: Други
Прочетен: 214 Коментари: 1 Гласове: 2
09.03.2020 11:30 - : )
 Празници! Какво ни носят те? Когато няма с кого да споделиш празника, празник ли е, само защото така е казано, че трябва да се празнува. И обратно, когато всеки ден е празник за теб, трябва ли да се чувстваш делнично, само защото е делник?
Вчера на аерогарата видях хора, многоо хора, всеки забързан, посрещане с цветя, усмивки...е имаше и набурсучени хора, но бяха малко.
Та се замислих, посрещането на любим човек от чужбина, празник ли е? Аерогарата в зала пристигащи, място за празнуване ли е? И какво всъщност е празника в субективните ни понятия за празнуване?
И все пак..макар и делник и на патерица..искам да поздравя всички дами в блога с пожелание..Дами, бъдете винаги Жени, които знаят стойността си, бъдете обичани и обичайте..: )

image
Категория: Други
Прочетен: 174 Коментари: 0 Гласове: 4
01.03.2020 17:33 - Здравейте..
 И Честита Баба Марта! Живи и здрави да сме..
Аз продължавам със задаването на въпроси обаче..и този път е: Защо хората отказват диалог? Всичко на този свят се постига чрез комуникация и диалог, той прекъсне ли се и нещата се сриват. Преди многоо години един познат казваше.."Всичко се решава на маса, чрез диалог..и войни и мир..ии недоразумения и хубави преживявания"..
Е да де, ама като няма диалог? Да си воюваме ли..
Категория: Други
Прочетен: 368 Коментари: 3 Гласове: 2
Търсене

За този блог
Автор: anetta
Категория: Други
Прочетен: 316462
Постинги: 218
Коментари: 789
Гласове: 864
Календар
«  Март, 2020  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031