Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Времето е единствения показател за всичко! То отсява ценното от плявата. То ни води напред, то ни дава и взима!
Автор: anetta Категория: Други
Прочетен: 278248 Постинги: 218 Коментари: 790
Постинги в блога от Септември, 2021 г.
2  >  >>
 Дискриминирани ли са хората, които не искат да се ваксинират? 
Сега пиша тук, но скоро ще напиша официално запитване към комисията за защита от дискриминацията.
Не желая да се ваксинирам. Това не ме прави по-различна от ваксинираните, защото вече знаем, че и те се заразяват и те са преносители на заразата. Та въпроса ми е, ако откажа ваксина, това мотив ли е да не мога да работя каквото си искам и където си искам. Може ли рабодотател да ме задължи да се ваксинирам и на какво основание?!
На база отговора на българската комисия, ще направя запитване и в европейската комисия за защита..но искам писменни отговори.
Та, някой знае ли какво е законното положение в България?

Категория: Други
Прочетен: 1553 Коментари: 11 Гласове: 6
 или може би яко зомбирани
с акъл заврян в стомаха
това ли е наистина краха?

Слави избори печели
но хора не може да намери
Самодържец иска да е той
за да стане истински герой.
Но за кого?
Заигра се с народната Надежда
а тя при Радев го отвежда
а президента ни мушморок
с някакъв измислен скок
държавата ни той дари
на разни маскари..
Рашев, Машев и сие
всеки един с досие
Показност показват  пак
как глупака  си е глупак.
Свършиха ли достойните хора
които да дадат отпора
или пък нека уиски и водки да се леят
щом Луна и Слави избираме да ни пеят.
Дрогирани или пияни?
та останахме с чалга заляни...

Категория: Други
Прочетен: 1163 Коментари: 4 Гласове: 4
 И кой сега е №1???? 

От многоооо отдавна не бях лудяла така на мач...
Категория: Други
Прочетен: 755 Коментари: 14 Гласове: 4
 Аз нещо се обърквам imageс това..прошка! Не съм Бог, за да прощавам, а съм човек и не забравям. Ако става въпрос за онази прошка, при която нямаш негативи към някого, значи съм простила на всички. Ама то това е лесно, простиш ли на себе си, за всички глупости, които си допуснал, поемеш ли отговорност, че това е станало, защото ти си го позволил..всички негативи отпадат към другите. Обаче как човек може да забрави нещо, освен ако не го хване амнезията. Аз не мога да забравя, и нищо след причинена болка, не е същото като преди. Ръбчетата си остават и при всяко докосване, правят прорезни рани..е след време се поизглаждат, ама пак си личат...това образно казано.
Сега има осъзнато и неосъзнато нараняване..Никога целта или намерението ми не е било да нараня, но предполагам съм го правила..това не може да се забрави, освен ако наранения не осъзнае, че не е било лично към него..т.е. целта не е била да се нарани
Аз обичам миналото си, каквото и да е то, защото за някои е повод за осъждане или критики, но за мен, това е моя живот досега, моите лутания, истини, самозалъгвания..Мога спокойно да се връщам в него, без болка и осъждане, но с ясната представа, кое е за мен и кое не е за мен.
Та..прошката и забравата..
Простила съм и не трупам негативи, ако мога да помогна, ще го направя..но вече нищо не е като преди..т.е. близост вече не искам..предполагам, че при всички хора е така, което си е нормално.
Но прошката не е забрава.
А мен днес ме изненадаха многоооо приятно..че почивам!..колко малко му трябва да човек да бъде доволен и щастлив..: ))
Вече е есен..и природата се подготвя за зимният си сън..но навън е Слънчице..което гали..
Лане мое!..сръбско е..не е за изтънчени уши...макар, че песничката е невероятна..


Категория: Други
Прочетен: 436 Коментари: 4 Гласове: 5
Последна промяна: 26.09.2021 15:24
 или чукай на дърво да не ти се наложи. Като казах, че промените чукат на вратата ми, бях буквална. Поръчах си мебели. Вчера дойдоха с бусчето, разтовариха ги и ги питам, а опция сглобяване има ли..ми не, нямало. Ми добре. Звъня на другите магазини, които имат такава опция и ги питам, мога ли да ползвам услугата сглобяване на мебели..ми не, не можело, този вариант е само, ако мебелите са купени от тях. Е хубаво де, ама аз пакетирани кашони не мога да използвам, остава варианта, да викна някой да ми помогне, ама сега сменям работата и ми е малко сложно. Но както и да е, това ще го преживея. ВиК мастори. Звънях на пет фирми..едната ме прати за ноември, другата около нова година, третата те ще ми се обадят, четвъртата и петата пак нещо подобно се получи..с една дума отсивириха ме..едва ли не за догодина. : ))
Отивам в сервиз за колата, края на октомври най-рано..Ми ок, аз до тогава може да си купя друга кола..та защо ми е да я правя тази?
Звъня на маникюрска и чувам...ооо миличка до средата на октомври всичко ми е плътно...и пак шах! : )))
На база на това се получава един голям парадокс, безработица в България, а дефакто, липса на работна ръка.
А аз даже не коментирам качество на работа..
Ама  вече взех да се забавлявам.. преди всяко обаждане да прогнозирам дали ще е 2021..или може би 2025г?.. : ))) То всичко ще си нареди, ама ми стана интересно, безработни, а липса на работна ръка..ама забравих, че това е България, страната на неограничените парадокси..: )))
Амаа то и Вселената ми помага де, тъкмо мрънках, че промените ме връхлитат..чукат на вратата ми..а то взеха та се поотложиха..т.е. додоха де, ама във вид на кашони, а не на "нов" дом..: ))) а  новата работа ще е след месец, щото в старата не ме пускат..Абе живот!
Добро утро!
събудих се, на революционна вълна..и слушам това..споделям го..
Епизод...и Аспарух..

Категория: Други
Прочетен: 535 Коментари: 4 Гласове: 4
 потънал в някакви битовизми...и изведнъж Баааммм, някакви промени чукат на вратата..и то не една, а няколко накуп.: ))) Е да де, ама това ме вади от релси..Жалвам се на хлапенце....а то.."ееее маме, стига си спала". :))) Ама то везна, въздушно и никак не разбира, че острите завои са ми сложни..и че при мен е бавно и полека..и едно по едно..а то всичко накуп ми се събра..
Та, темата ми е за промените..как се справяте с тях....
А сега ви споделям една картинка..от нета..впечатли ме..и ме усмихна..

image
Категория: Други
Прочетен: 283 Коментари: 4 Гласове: 2
22.09.2021 08:09 - Детокс...
 на душата и тялото.
На тялото е лесно, трябва да ядеш само всички онези отвратителни неща, които киселеят, горчат, лютат и от които вкусовите ми органи крещят с ужас..."разкарай това оттук"...: )) Става въпрос за лимони, разни треви, глухарчета, люцерна, куркуми..и хиляди още неща, които са създадениза наказание на добрия вкус.. За щастие има и други неща, които карат тялото да изхвърли токсините..например движението..
Обаче детокса на душата е сложно нещо..щото душата е бездънна яма..и там почистването трябва да е редовно и ежечасово, защото задръсти ли се, няма оправяне..
Та..с какво почиствате душата си..Единият коминочистач на душата е Любовта..да правите всичко с Любов, обаче има неща, в които няма как да вкараме любов..например миенето на чинии..: )))..ее не ми е любимо, колкото и да се опитвам..
Музиката е другия лечител..животинките са третия..природата, цветята..и т.е., т.е. как и с какво успявате да чистите негативите-саждите от душата си?
Сега..има и токсични хора, които само след половин част общуване с тях..и са нахранили всички дяволи в нас..ама с това е лесно... 
Забравих да поздравя..
Добро утро! и прекрасенн ден..
кафе..усмивка и песничка..която винаги..ама винаги кара тялото ми да танцува..


Категория: Други
Прочетен: 363 Коментари: 7 Гласове: 2
21.09.2021 08:08 - Добро утро..
 не знам дали е добро, ама е утро..а щом е утро, няма как да не е добро..: ))..т.е. пак Добро утро..и вече знам, че е добро..: ))
От вчера се чудя..защо хората забравиха да се усмихват, да се смеят, да се радват..Всеки гушнал проблемите си е един таккъв сериозен, намръщен, заядлив..недоверчив! Е че то без доверие не се живее.. И най ми е смешно като кажат...какви времена настанахааа!..и ми става интересно, какви времена настанаха. Човешките чувства и емоции са непреходни, тях време не ги лови.. какво се е променило, какво е настанало? Затварят се в собствените си черупки..гледат света навън, ръмжат, а не смеят да излязат..ееее в черупката е тясно и тъмно и неуютно..
Прекрасен ден желая..
а от мен малко багри и аромат на цветя...еее и кафе разбира се..
image
Категория: Други
Прочетен: 363 Коментари: 4 Гласове: 5
19.09.2021 10:51 - Мини пинчер..
 Беше Любов от пръв поглед..поне при мен де, на него май не му пукаше много, защото беше гушнат от Човека си... : ))) Очичките му бяха големи и кафяви..нослето влажно..гледаше ме с любопитство и лека досада..тая пък какво иска от мен..: ))) Погалих го..е не замърка де..ама явно му стана хбаво..защото примижа и искаше още. Та от дума на дума..стопанина му ми предложи да ми го подари, имал още две в къщи. Това е просто прекрасно..обаче в момента имам семейство котки..мама, татко и две бебета. Пинчера е колкото малките котета..а Бебка е гигант спрямо него..и ще го бие..как да съчетая животинките?
Единия вариант е да се откажа от Любовта си, за негово добро, амааа това май не е вариант..не се отказвам лесно.. Другият вариант е да го нося само в себе си, ама пак не става, защото работя, а и на пинчера едва ли ще му е гот.
Третия вариант е бавно и полека да свикнат заедно..
А четвъртия най-правилния може би, е да опитам и да разбера...: ))) щото така само догадки, а нищо не се знае..ама с уговорката със собственика му, ако кученцето е нещастно да му го върна, пък аз ще му се радвам когато го доведе.. Или не..без уговорки..ще направя така, че да свикне..Мечтата ми за зоопарк в къщи се сбъдва...: ))) и ми напомня максимата..Внимавай, какво си пожелаваш..сбъдва се! 
Прекрасен ден желая...пак е Слънчице..
късно кафе и Скорпионс..

Категория: Други
Прочетен: 478 Коментари: 2 Гласове: 1
18.09.2021 09:04 - Печена тиква...
 Винаги като чуя израза "печена тиква" пред очите ми е Пелиновия герой Душко Добродушков..: ))) и неговата драма с печената тиква. Явно като сме го учили това, и аз тайничко съм преглъщала, защото много обичам печена тиква. Вчера се преборих с една огромна..нарязах я, намазах я с мед и орехи и бам във фурната.. Докато я наблюдавах как се пече и хваща коричка, пак започнах да преглъщам учестено..: ))) Дотук добре, но сега започна моята драма. Звъня на приятелка и я питам..искаш ли печена тиква..и чувам отговор...неее, не обичав тиква! Шах! Ама ок, не обича, не обича..не е проблем. Звъня на сестра ми..искаш ли печена тиква...и чувам отговор...такова не ям! Втори шах! За трети път звъня на братовчед ми..искаш ли печена тиква..и чувам пак отговор..да бе, тиква ще ти ям! Е тук бях шах и мат! Ми ок, тогава сама ще си я ям, исках да споделя любимата си храна с някого..те не обичали..ми добре!
Сядам си аз на масата..и парче по парчче взеха да изчезват..По едно време усещам погледа на две големи черни очи, които настоятелно ме  гледат..Фрида! "Фрида, искаш ли тиква?" Взех едно парче, махнах меда отгоре и и дадох да опита...Малииии..тя го изяде по-лакомо и от мен...: )))) И иска още...: ))) Ми ето още един ценител на тиквата...: )))
Ето я..ама тук е превзела леглото ми и се радва на цветята..
image
Категория: Други
Прочетен: 140 Коментари: 0 Гласове: 2
 с искрен поглед вперен в небето
хванала здраво двете  ръце
молитва отправям към Битието!

Боже изпълни ме с Вяра
Вяра от чиста светлина
вяра, огромна.. без мяра
Вяра към светла бъднина..

Боже, изпълни ме с Надежда
към промяната светла води
Надежда, която в рая отвежда
и всички съмнения топи..

Боже, изпълни ме с любов
цялата нека да сияя..
нека това да е пътя нов
за Любов, Боже, мечтая.

Днес е Вяра, Надежда и Любов..Светъл празник! Вярвайте, имайте Наадежда и Обичайте..за мен тези три неща са водещата сила на Земята.
Честит Празник!

Категория: Други
Прочетен: 347 Коментари: 6 Гласове: 5
 а когато са без повод и от Любим човек, са нещо прекрасно, нещо което разтърсва до основи.
Получих подарък, от хлапенцето си, ей така, без повод...но с огромен елемент на изненада..Нищо особено като материя, но като сантимент, емоция и чувство е безценен.
и се замислих, колко малко е нужно на човек за да полети..
Щастлива съм и се чувствам обичана..а има ли по-голям рай на Земята от този да си щастлив и обичан..е и да обичаш де!
ето подаръка..
image.
Категория: Други
Прочетен: 224 Коментари: 2 Гласове: 4
 Имало едно време..не, грешка!..има го и сега, един огромен мечок на име Калин. Когато един човек го намерил, било едно много малко мече, което седяло объркано и нещастно сред една полянка пълна с калинки, оттам идва и името му Калин. Човекът го прибрал, нахранил, но за да не избяга, то било връзвано с верига. Много пъти Калин се опитвал да разкъса веригата, да потича наволя, да си поиграе с някоя животинка, да усети вятъра в козинката си, но веригата била тежка и непоклатима, не по силите на това малко мече. Минали години Калин станал голям и силен мечок, с невероятна сила, но пак стоял тъжен и завързан. Примирен, че това е съдбата му, той дори и не се замислял, че веригата вече е детска играчка за него, че само опита за едно подръпване можел да му осигури свободата за която толкова мечтаел и копнял. Той дори не осъзнавал, промяната, която е настъпила, а се оставил на детският спомен, за невъзможна свобода. Дали Калин някога ще осъзнае, че желанието му е в неговите ръце..т.е. лапи и че вече не е това малко загубено в света мече..а огромен мечок, който сам може да ръководи съдбата си.
Т.е. с едно изречение..осъзнаваме ли какво сме сега и промяната, която непрекъснато ни променя? Аз понякога изненадвам себе си и това много ми харесва..защото ми показва, че етикетчето, което съм си залепила за мен, става тясно и непълно..
Прекрасен ден, желая..
иии
цингарела...цингарелааа..: )))

Категория: Други
Прочетен: 450 Коментари: 4 Гласове: 3
 Напоследък на няколко пъти се сблъсквам с фразите заменим и незаменим и се замислих, защо въобще се използват? Няма как да се замени едно нещо с друго, защото нищо няма да е същото, дори понятията към по-добре и по-зле също. Много хора ми казват, смени си Алфини, защо ти е, само те ядосва, е да де, той ме ядосва, защото аз не правя нужното да не ме, не му давам това, което иска и е нормално да създава проблеми. А пък и ако си купя друга кола, то не е за да сменя Алфини, няма как да го заменя, защото спомените с него, ще са сързани винаги с него..а и не се знае новата кола дали ще я приема като моя..моя не като притежание, а като емоция, отговорност. Най-трудното на света е да припознаеш нещо като "мое" и пак казвам, не като притежание..а като учвство, отговорност, желание да се грижиш.. Съзнавам, че всяко мое, ми отнема свободата, но пък понякога свобода не е нужна...аз сама желая това.
Така е и с хората..ако кажа на някой приятел "ще те сменя или заменя"..или ако той се почувства така, ще го боли..ама то реално смяна и замяна няма как да има, защото това което ми е дал даден човек, никой друг не може да ми го даде..не и във вида и начина по който съм го получила...т.е. всяко нещо на този свят е уникално. Да, ако се погледне само на повърхността всичко е сходно..т.е колите са за да служат на човека, къщите са да живеят..и т.н. но аз говоря за друго, за емоцията вкарана в нещо...спомените
Така е и с човешките взаимоотношения. Няма заменки. Ако аз някога се реша пак да заживея заедно с даден човек, то не е защото искам да сменя или заменя някого, а защото в старите взаимоотношения с бившия, нещо дълбоко се е изкривило и не сме успели и двамата да го изправим...а чрез продължаване на съжителство заедно, кривината става все по-голяма. В такива моменти предпочитам раздяла и нови отношения с него..отношения на уважение и далеч един от друг.
Ама още ще чопля това..заменим, незаменим...: ))) и защо въобще се употребява като израз..
Прекрасен ден желая..много усмивки и прекрасни емоции..

За тебе бях...


Категория: Други
Прочетен: 666 Коментари: 8 Гласове: 3
Последна промяна: 12.09.2021 11:04
 Искам да разкажа за две дивачки, разрушителки..Наглед са едни пухкави топки, с по две очички, безкрайно любопитни..четири крачета, които тичат, катерят се, зъбки като игички и ноктета, които оставят следи. Става въпрос за две котета-бебета, които само като ги погледнеш и предизвикват умиление..иска ти се да ги гушкаш..абе с една дума се разтапяш. Но Но НО..тези пухкави прекрасни създания, са едни от най-големите разрушители. Бутат, катерят се, драскат. Като се прибера от работа и в стаята където ги оставям е погром. Гледам ги, едни такива невинни..мънички и се чудя как могат да сътворат това, което виждам.: ))
Някои ще кажат, ама ти не ги възпитаваш. Да де, ама аз не съм си взела котка, за да я тормозя с възпитание. Тя не е човек, не е и вещ за да ми служи, когато ми е кеф да я галя а иначе да седи в ъгъла и да слуша. Всяко нещо е прекрасно в естествената му природа..и среда.
Та се замислих, нищо не е това, което изглежда..или е, ама има и още..И в момента е, все едно в къщи си имам коне..яко галопират из стаята, гонят се а пердето им е любимата катерушка.. Майка им..ужким котка на 4-5 години и би трябвало да е улегнала вече..къде ти..и тя наравно с децата препуска...: ))) Страхотно е да ги наблюдаваш отстрани..амаа след това, в стаята остава....погром.
Най са сладки като дойдат, сгушат се в мен и заспят..тогава са Ангелчета, амаа пробудят ли се дяволчетата..маани..: ))) Но това е цената да имаш...ако ги нямаше, щях да имам подредена къща с всичко по местата си..но нямаше да имам топлината и уюта на животинката..
Прекрасен ден желая..

Убиваме с Любов..и розите имат бодли...

Категория: Други
Прочетен: 424 Коментари: 2 Гласове: 4
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: anetta
Категория: Други
Прочетен: 278248
Постинги: 218
Коментари: 790
Гласове: 863
Календар
«  Септември, 2021  >>
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930