Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Времето е единствения показател за всичко! То отсява ценното от плявата. То ни води напред, то ни дава и взима!
Автор: anetta Категория: Други
Прочетен: 317090 Постинги: 218 Коментари: 789
Постинги в блога от Ноември, 2021 г.
26.11.2021 10:27 - Искам ли..
 мога, не искам ли, намирам причини! А всъщност искам толкова неща, които не искам..: ))) но си мисля, че ги искам..
А реално ние наистина сме търговци на време...отдаваме времето си, което е живота ни, за да имаме това, което искаме...ама наистина искаме, а не намираме причини да го нямаме..може би и оттам идва фразата.."не ми губи времето"...А загубеното време..е пак нашия живот..: )))

Добро утро..: ) Обичайте се топло, за да ви е уютно..Прекрасен ден..с много усмивки и настроения...




image
Категория: Други
Прочетен: 17925 Коментари: 4 Гласове: 6
 Много малко пъти съм виждала такъв страх от машините. А те са просто програмирани устройства, които ни служат. Вчера на изборите си беше направо паника от тях. А при тях е лесно..правиш това и това..за да получиш нещо определено..изненади няма,освен при бъговете...но пък работиш ли с машина, винаги трябва да очакваш бъг.
Общуването на хората с машините. Замислих се. Дали пък точно те, не ни отнеха душите?!
Вчера на изборите срешнах съученик..ала бала..заприказвахме се..Бил влюбен, имал ново гадже..и непрекъснато си пишели..аз се захилих..и го попитах какво е това гадже, при което той държи смартфона, а не нея в ръцете си..а той хлъц?!..: )))
Май наистина много хора не осъзнават, че държат машинка..независимо дали е телефон, или лаптоп..или каквото и да е..а не жив човек в ръцете си. Ама нищо де, то и тази илюзия скоро ще отмине... но прекрасно е, че все още има хора..които не са се предали и отдали на машините..или просто са видяли безсмислието на това общуване.
Та хората и машините..: )))
Интересно е как бавнооо ни насаждат неща и ние ги приемаме и им се радваме...а те наистина ни обричат на бездушие..Живият контакт с човек.. нито една машинка не може да го замени..но надявам се, че и това ще се осъзнае някой ден..
Прекрасен ден..:) Д ви е топло, уютно и слънчево..

и чаша кафе..

Категория: Други
Прочетен: 958 Коментари: 4 Гласове: 3
 или те са само в главата ни.... Вчера на светофарите на булеварда.. си правех състезание..кой пръв ще тръгне на зелен сигнал..е аз бях победител..ама то щото другите не знаеха, че се състезавам...: )))Веднага се замислих за обратната страна..колко ли хора воюват и се състезават с мен, а аз не знам...: )))
Странно нещо е живота..
Прекрасен ден от мен...наситен с многоо усмивки и любов..

Тръгван натам където
няма път или пътека...: )))

Категория: Други
Прочетен: 1160 Коментари: 8 Гласове: 6
 т.е. време за себе си, без отговорности и ангажименти..ще споделя и друго..
Винаги съм смятала, че разликата между любовта и омразата е една мисъл само..т.е. и двете са чувства..и то доста силни..но реално са едно. Любовта е продукт на душата..сърцето..или там каквото е, а омразата е продукт на егото. Т.е. когато егото завладее това чувство, то се превръща в омраза...Любовта те кара да летиш, а омразата да пълзиш..тъпо! А някои хора имат наистина Вселенско его...: ))) Е не казвам, че без его може..ама и то трябва да се подкастря...: ))) щото иначе става неуправляемо...

И ето нещо от душата...: )




Категория: Други
Прочетен: 552 Коментари: 3 Гласове: 6
 от два дни..това "кифла" ми вдига настроението...ама драмата не е при мен, а при хлапенце и приятеля и...т.е. зетя.
Та хлапенце си има една приятелка от детските си години. Тази приятелка, вярно, че от малка проявява капризи..маникюри, гримове, прически..и т.н., но извън това детето не е никак лошо. Напротив.
Та..онзи ден..хлапенце запознава приятелката си със зетя.. Малииии...: ))) Той като подскочил..амаа как така тази ти е приятелка..амааа не искам да я виждам повече..амааа шаш и паника...: )))
От което пък хлапенце взима отбранителна позиция..защото каквито и да са, това са децата от детството и, а и тя не е  свикнала да и се забранява. Никога не съм и забранявала нищо, винаги съм разчитала на диалог и здравия и разум, а тя го има. А пък и всеки човек е различен, различията не пречат, търсят се приликите и общия спомен..а те като деца си размятаха куклите..играчките..и т.н...т.е. един вид, каква е приятелката и за другите не я интересува.
Та се замислих за друго...как лесно се поставят етикетчета..и това е.Стана ми странно..зетя някаква заплаха ли усеща, та реагира така..или? Факт е, че хлапенце е различна..т.е. едно приятелство не може да окаже влияние..това и е от детските години..
После от НПМГ-то имаше други приятелства..сега от университета трети..в работата и четвърти..т.е. с напредването на живота..хората които познава се увеличават..
И се сетих за друг мил спомен..баща ми забраняваше на майка ми да дружи с нейната приятелка..защото тя пушела и майка ми щяла да пропуши..а да де, ама факт, майка ми никога не запали цигара. Светла им памет и на двамата. Приятелките ми пият..аз не понасям алкохол..е имаше малко конфликти от това..ама сега кротнаха и въобще не ме карат вече.
Та въпроса..с какъвто се събереш такъв ставаш..актуален ли е? Или поредното клише..
А иначе е слънчице..прекрасно ноемврийско време..за сега!
Пожелавам един прекрасен ден..и внимавайте с етикетчетата...щотооо това ви пречи да виждате по-далеч от собствената си камбанарийка..: )))
Черпя кафе и песничка..

пп..т.е. лъжа ви че ви черпя кафе..: ))) и да искам не мога..вие сами трябва да си го направите и да му се насладите..: )))

image
Категория: Други
Прочетен: 173 Коментари: 0 Гласове: 4
 жените от Венера...: ))) Не говоря за книгата, макар, че и нея съм я чела..ама тук става въпрос за коли..
Два дни се рових в мъжки форуми за коли..четях. Малииии...: ))) То двигатели, то скорости..то ходова част..тампони..втулки..алтернатори, стартери..спорове за марки коли..пък тази, пък онази..бууууффф! тези си избират кола, която ако може и в задгробния си живот да я вземат и да върви..: ))) Бях тотално стресирана..
Намерих тема..жените как си търсят коли..Една част от тях ходят с майстори..мъже..за да ги "съветват"...тотална грешка! А другата са като мен..избрах си Алфини по три критерия..кожен салон, автоматик и яка музика!..Ми това е!..Съвсем нормално е стара кола да се троши..те и новите се трошат..досега съм и сменяла, алтернатор, каре, и летни гуми съм му купила..това е. Е има някакъв елекричен проблем по инсталацията..ама чакам тотално да се сдуха, за да разберат къде е..щото сега всеки гадае..
Та...: ))) Ако мъжете си избират и жени както коли...мама миииааа..Там въпроса е да не остане прецакан..и да не се мине. Няма значение възрастта, стига да не му създава ядове, и да не харчи пари.....: )))
Ааа и мека връзка на гърнето сменях..ама то е щото налетях и скочих на еидн умрял полицай..т.е. легнал полицай. А пък на тях как се дразня не е истина..някои полицаи са направени за тирове..толкова високи..а моята кола е ниска и спортна..и като издрънчи и застърже и ми призлява..
Та..отказах се да се ровя и да търся инфо..: ))) Ще мисля и ще го действам в движение..: )) но някакък на сърцето ми легна италианеца...кола-италианец де..иначе жив италианец не познавам...: )))
Желая един прекрасен слънчев ден..: )) а от вчера си тананикам това..: ))

Категория: Други
Прочетен: 1312 Коментари: 18 Гласове: 11
 или светът на илюзиите.
Продаваме труда си, времето си, живота си за едни хартийки. С тези хартийки, ужким можем всичко да купим, но какво реално можем!? Да купим къща, която много рядко се превръща в дом..да купим легло, ама губим съня си, да купим лекарство, но не и здраве..
Дали пък коронавируса няма да срути цялата нестабилна пирамида, градена от илюзии?
Снощи гледах Робин Худ..върна ме в епоха,в която илюзиите са били прекалено малко и живота е бил граден предимно от човешки взаимоотношения. Съобщенията са се пращали чрез пощенски гълъби или пратеници..хората са се грижили един за друг..
Интересното е и друго, хората бягат от земята, а реално тя ни храни. Ама къде къде по-лесно е да продадеш себе си, т.е. времето, живота си, за да си купиш..Ама някой замислял ли се е в каква невероятна зависимост са ни вкарали. Зависими сме от всичко и всички..А човек се ражда гол и си отива гол..
Хората са навряни в клетки на страха..да не се заразят, да не бъдат измамени, сакън някой да не ги помисли за глупави...и наоколо гледаш само някакво вселенско его..
А много хора имат нужда от протегната ръка. Днес излязох с приятелка на кафе
, за която съм била сляпа, че има огромен проблем, ама наистина огромен..зависимост!
Ослепяхме ли, оглушахме ли..на себе си се чудя..
Гадни размисли..ама все пак живеем в цялата тази  гадост, които сами си създаваме..
Прекрасен ден желая..
Категория: Други
Прочетен: 786 Коментари: 6 Гласове: 8
03.11.2021 09:16 - Тик-Так
 тиктака часовника и отмерва времето. Секунди, минути, часове..дни..Но това време, не е просто време, а нашият живот..А само като за замисля за колко глупости го пилеем..: ))
Тик-Так..
Добро утро! Чаша кафе..запалена цигара..утро..и тик-так..: ))) това имам в момента..не е малко..: ))
Пожелавам един прекрасен ден...уютен, усмихнат и топъл..

image
Категория: Други
Прочетен: 2023 Коментари: 9 Гласове: 6
 и станете войни!...: ))) А ако чета за кралици, дали ще стана кралица..или извънземно..
Еййй много са си повярвали някои хора и са се наврели в такива филми..че човек с кеф да им гледа театрото..
Ако чета книги, които никой не трябва да знае..дали ще съм по-знаеща а?! : ))) но пък се кефя на великите манипулатори..как само си оправят тиражите, само от събиране на информация от нета..хоп и бестселър..и едно такова манипулативно заглавийце..че книгата им е за избрани...иии клъъъвв...: ))) е нищо де, хората имат нужда да се правят на умни..ама ако наистина са умни, ще разберат, че един живот няма да стигне за проучване на дадено нещо в основи..защото колкото повече знаеш, толкова повече усещаш, че нищо не знаеш..
Някъде прочетох и за критичното мислене..: ))) я да видиш..ама на кого критично..и колко критично и защо критично..и как може да има критика към нещо, което не познаваш..дори една ябълка има хиляди разновидности..а дори и от едно дърво ябълките са различни..тааа коя точно ябълка анализираш?!
пак се отплеснах..ама съм болнични и имам време доста да чета..и ми става забавно..
днес съм със Сигнал...

Категория: Други
Прочетен: 9551 Коментари: 14 Гласове: 6
 и емоционалната памет. Снощи се разрових в спомените си. Стана ми интересно, аз не помня човека в спомените ми, с какво е бил облечен, нито какво сме яли или пили..дори и говорили, но помня емоцията, която ми е създал..и съответно се усмихна или намръщя..т.е. пак влагам емоция.В обществото и в работата си, съм напълно беземоционана, там надявам маската на доброто възпитание и култура и това е. Многоо рядко някой може да види емоция в мен.С хората обаче, които по някава причина съм допуснала до себе си..съм доста емоционална..някои това ги плаши, на други им харесва..трети пък въобще не бележат..: ))) един вид, налудувай се на воля и кротвай..: ))
Сега, само да кажа, че емоцията не е истерия..поне при мен е, че един вид ти пука за човека отсреща..стана ли мълчелива и беземоционална..това значи че всичко е приключило с този човек..
Много пъти близки хора, като са ме питали, какво да ти подаря..за някакъв празник..им казвам..подарете ми емоция..ама а де, как да го разберат това...: )) Само хлапето ми успява да разбере..и подаръците ми от нея..са наистина емоционални-сърчице с надпис..билети за кино за двете..а сега е намислила и една мини екскурзия да си направим..т.е. емоцията е подарено време и внимание с любим човек.. На мен това ми стига, другото мога да си го купя и сама..
Наскоро срещнах един приятел, който преди 20 и кусур години ми беше като брат..като го видях и изписках от радост..и мет на врата..хубаво е, че той ме познават, защото понякога забравям, че съм жена..т.е. пола..и проявам чиста емоция на радост...но пред него не я крия..т.е. той знае какво е това..и не ме криви.
Та..емоциите. И колко хора са способни да ни създадат емоции..при мен са малко..а аз нямам идея, дали оставям помнещи се емоции..но бих се радвала, ако е така. На скоро една колежка ми се вайка, че синът и си хванал някаква грозна жена, която дори нямала оразование..и т.н., а синът и бил многоо влюбен, летял от щастие. Попитах я..ти друг път виждала ли си го такъв?..тя отговори "не". И тогава и казах, че вместо да се радва, че детето и е щастливо, че лети..че е обичано..тя седнала за грозота и образование да ми говори...Е нали това искаме за децата си..да са щастливи и обичани..
Много има какво да кажа за емоциите..но те се чувстват..и думите са прекалено слаби за тях...
Прекрасен вторник желая..иии много прекраснин емоции..: ))
Сигнал..Да те жадувам аз!..уникална песничка! Така ми звъни и телефона...: )))

Категория: Други
Прочетен: 861 Коментари: 8 Гласове: 3
01.11.2021 10:45 - 1 ноември!
 Стани, народе, изправи се!

Стига толкоз тегоба

Стани и замисли се

За  жалката съдба

То не бяха вируси, зарази

То не бяха чудеса

Всяват между нас омрази

А ти в сън заспа.

Стани, народе, заслепен

Изправи се, покажи

Че не искаш ден след ден

На омразата да бъдеш в плен.

Разделят ни и ни владеят

С циркаджийски номера

Живота ни пилеят

А ти не можеш го разбра.

Стани народе! Покажи

Събуди се дай отпор

Имай воля, докажи

Че не искаш тоз затвор.

Но ти мълчиш..и спиш!

И в нета тегоби редиш

Но с тази жалка мера

Свободата е  химера

А Радев, Корнелия и сие

Жив народ ще погребе.

Народ заспал и в кошмара

Им яде отровната попара.



Категория: Други
Прочетен: 1201 Коментари: 8 Гласове: 7
Търсене

За този блог
Автор: anetta
Категория: Други
Прочетен: 317090
Постинги: 218
Коментари: 789
Гласове: 864
Календар
«  Ноември, 2021  >>
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930