Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Времето е единствения показател за всичко! То отсява ценното от плявата. То ни води напред, то ни дава и взима!
Автор: anetta Категория: Други
Прочетен: 317020 Постинги: 218 Коментари: 789
Постинги в блога от Октомври, 2021 г.
2  >  >>
31.10.2021 10:53 - Добро утро..
 е малко късно утро..ама все пак е утро..
Два пъти в годината часовниците не са на едно мнение..: )) На лаптопа ми показва едно..а стенния часовник друго..а сега де, колко е часа? Има ли значение..неделя е..: )))
Днес не ми се мисли за нищо..пускам мислите си в почивен ден..а аз се отдавам на лежерно мързелуване..
Нека ви е топло, уютно и спокойно..и идва сезона на камините..живият огън!
нещо като това..


image
 а започнах да копнея и за сняг..

image
Категория: Други
Прочетен: 9918 Коментари: 10 Гласове: 10
 Когато друг е предателя е лесно, позаболите и си тръгнеш, но когато ти си предателя вече е сложно и гадно, носиш го в себе си. Предадох доста приятелства..градени с години, заради илюзия и глупост. Извинението не върши работа, оправданията също, просто нищо няма да е както преди. Съзнавам го, за това не се и опитвам, да си върна доверието им. Минало..а и ми е за урок. Въпросът е другаде, как да оправдая себе си, пред себе си, като оправдание няма, освен тоталната ми глупост. Поне ако беше несъзнателно, разбирам, но то си беше напълно съзнателно. Сега, мога да намеря куп причини за това, ама не е честно, защото всичките те, са някакви измислени и глупави.
Та, вие някога чувствали ли сте се като предатели, и как сте се справили с това гадно усещане..което трови..
Говоря за чиста проба приятелства..за някой, на когото можеш да се обадиш, да споделиш, без да те съди и осъжда..да отдели време за теб..да се опита да те усмихне, защото те познава доста добре и го може това..някой, който протяга ръка, преди да я поискаш..и някак ти е топло и уютно с тях.
Ето такива приятелства имах..и от двата пола..но бях овца, която не може да разграничи пълненето с илюзии, от реалните ценни неща.
И да се жалвам и да не се..минало..и живота продължава..ама май доста време ще мине докато си простя, ако успея да си простя де...
А иначе пожелавам един прекрасен ден...слънчице е..и лазурно синьо небе..е навън малко хапе..ама вътре с чаша горещ шоколад и на топличко, е друго...
в момента съм на това..
Категория: Други
Прочетен: 742 Коментари: 4 Гласове: 5
 всички знаем, че лекарство за коронавирус няма. Болниците обаче били на границата на пределите си. С какво и как лекуват коронавируса в тези болници? Или поредното безумие..ковид отделениеи там всички накуп, т.е. и със сърдечно-съдови проблеми и диабетици и с белодробни болести..А специалистите какви са в тези отделения..Лекарите са профилирани..Ако има белодробни усложнения след или по време на вируса, не трябва ли този пациент да е в белодробно отделение, лекуван от специалист по белодробни заболявания?
Сертификат. Добре. Но този сертификат се издава еднократно, а ни беше казано, че и ваксинираните се заразяват и пръскат зараза.. и защо е този сертификат? Да могат те необезпокоявано да заразяват? На нас ни беше казано, че ваксината е да спре заразата..Логика?!
Или сертификатите са един вид белег..или статистика..ама за какво? На послушните, или на бройката хора, които имат нещо различно в себе си..
Има нещо което ми обягва..и това е целта на тази масова лудост.
И друго, като четох биографията на етиопеца и ако поне мъничко е истина в нея, това ли е най-достойният човек за този пост?!
КПП-та, зелен сертификат умиращи от безсилието на зравната система..мамка му..какво значи всичко това?
При свинският и птичият грип..т.е. при другите зоовируси, всичко мина и отмина от самосебе си.. а сега втора година ни правят на луди калинки..а между другото..има ли ваксина за тях?!
Хората са казали, здрав дух, здраво тяло..а някой може ли да ми обясни, как духа може да е здрав, ако види нещо такова да се надвесва над него..и да го лекува..
image
Категория: Други
Прочетен: 4415 Коментари: 15 Гласове: 8
26.10.2021 09:58 - Контролът..
 За държавата, администрацията и институциите аз съм ЕГН. 10 цифри. ЕГН е въведено през 1977г. в България. Това е първото обезличаване на човека, в името на контрола. В интернет аз съм IP пак цифрички. Сред приятели, близки, познати съм име, ама те едва ли искат да ме контролират, за това и името е достатъчно. 
Така. По време на пандемия Мъск изстреля доста сателити Още тогава ми стана странно, ама го отминах.
Та..с една дума, контрола се затяга. Проследявайки етапите на развитие,хората първо са били имена, чрез родствени връзки и родове са се  легитимирали. След това е въведено ЕГН-то, след това се създава интернета - компютрите, а след това телефоните-мини компютрите, които хората си ги носят със себе си. И контролът става почти пълен.
По принцип мен това не ме интересува, да си следят, няма какво да видят, освен обикновените битовизми, но пък от друга страна, човек ако се замисли, Земята се е превърнала в аквариум, а ние сме белите мишоци..Е това вече не ми харесва.
Нямам никакъв проблем да се откажа от фейса, интернета, да си взема обикновен телефон..и по институции много не ходя, така че  ЕГН-то не е проблем, но така човек попада в изолация...самото общество го отхвърля като ненадежден..и странен. И оттук идва въпроса, толкова ли свикнахме да ни контролират?
И още един въпрос..преди когато не е имало такъв контрол, животът на Земята не е ли бил по-спокоен и по-красив..някак и доверие имало между хората.
Прекрасен ден желая..и по принцип е хубаво да бъдем хора, не цифрички и айпита..


Слънчогледите винаги гледат Слънцето...: )
image
Категория: Други
Прочетен: 1456 Коментари: 8 Гласове: 6
 Снощи захванах тази тема, ама бях в друго настроение..
Та с различията е лесно, просто приемаш чуждото мнение, като право на мнение и това е.
Аз съм твърдо против ваксините, но хлапето ми се ваксинира. Бях и твърдо против Слави, ама тя гласува за него..и това е нейно право..но никога не ни е било повод за скандали или негативни спорове. Бях и против да учи медицинска физика, но решението си го взе тя и на мен не ми оставаше нищо друго освен да я подкрепя.Сега е записала две магистратури..пак различие, но пак я подкрепям, това е нейно желание и живот.
Приликите са нещо по-сложно. Когато виждаш в някой друг себе си, хем е прекрасно, хем е и гадно. Прекрасно е, защото донякъде гали егото..защото плуваш в познати води, знаеш какво ще последва и се отвадаш на удоволствието от плуването..а гадното е, че така отпускайки се, е най-лесният начин да се удавиш.. Оставяш се в чужди ръце.. и вниманието е притъпено. Хората с които си приличаме, почти никога не са виждали гадната ми, лоша страна, защото не я провокират. Имам я, но с тях не я показвам..не ми е нужно да се браня, да навличам доспехи, да правя инати. но пък има хора, които точно за пет минути, могат да изкарат всичко лошо и негативно от мен..даже на мен самата ми е било странно, как успяват.. и после се чувствам зле..че съм го позволила на себе си това.
И истината! ми истината е, че трябва да се заобикаляме с хора, които не ни носят негативи..говоря за заобикаляне..а не за външна среда, там ги има всякакви..ама те не ме интересуват..да си съществуват там.
Да дадеш нещо прекрасно и хубаво..за да споделиш Любов, трябва самият ти да си Любов..иначе няма как. Ама за да си Любов, трябва много да внимаваш какво приемаш..и с какво се пълниш..
Физическият свят е пълен с условия и ограничения..Душата е неограничена..а човек трябва да намери баланса..между двата свята. Не е лесно.. : )))
А иначе е понеделник..и желая прекрасна седмица..и прекрасен ден..иии многоо хубави емоции..

пп а споделям една картинка от фейса..която показва как хората се разбират помежду си..понякога!... : )))
image
Категория: Други
Прочетен: 735 Коментари: 2 Гласове: 6
 Всеки знае, че истината е субективно понятие..че колкото хора има, толкова и истини има..обаче узнавайки чуждата истина, вече познаваш и човека. При различията е лесно, но при приликите е сложно и прекрасно. В момента се усмихвам, като го пиша това..
Не съм вярвала, че човек като е болен, могат да му се случат толкова хубави неща..


и Руслана...: )))..диво ми е..: )))


Категория: Други
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове: 0
 ..е решила да води монолог в своя профил, а да върви и да сипе тъпанарщини по другите..ще я попитам Кои лекари? Лекарите не са на едно мнение..
Идеал! Няма по-голям убиец от идеала..дори и войните не са толкова смъртоносни!
Кои лекари, како Къно?! Здравният министър ни го налага това..налага го и на лекарите!
Ето този етиопец..в момента те командва..разгледай го добре..и познай кой е..
image
Категория: Други
Прочетен: 3739 Коментари: 9 Гласове: 9
 image
Категория: Други
Прочетен: 583 Коментари: 2 Гласове: 8
 като общество е ясно. Това, че ни разделиха по всички житейски показатели също..Но не ми е ясно защо Радев е още президент и с кои очи ще се кандидатира пак. Че политиците са дебили и нямат очи и това е ясно..ама ги избираме ние. Ние сме силата...това не ми е ясно..защо го позволяваме. Това че някой трябва да е във властта също е ясно..ама защо контрола ни след това го няма никакъв. Спорим, караме се по социалните мрежи..разсейват ни вниманието с някакви тъпотии..а хората си мрат. Искам г-н Радев да ми каже, колко хора останаха без работа след този ковид? Искам да ми каже колко бизнеси съсипа? Искам да ми каже с тази цена на тока, водата, билетчетата на градския транспорт..при минимална заплата от 650лв как се живее? Хайде преди беше Борисов виновен..вече Борисов го няма..с какво се подобри положението?
Това служебно правителство..каква точно служба има...
Направиха ни такива дебили и нас..нищо да не ни интересува..ако днес има за ядене, да се платят сметки..значи всичко е ок.
Г-н Радев знае ли, работодатели как извиват ръце..Една баба или дядо със социална пенсия..или да кажем 400-500лв, как може да преживява достойно?
Бях се зарекла да абдикирам от обществото и проблемите му..защото нищо не мога да променя..но ме боли да гледам как мизеруват възрастните хора, младите семейства..как не могат да си платят сметките...как вместо да подобряват положението..те се занимават със сертификати..те хората умират от глад и недохранване..от бедност..от стрес..този седнал сертификати да издава..
Та искам да ми направи разчет на пенсия 400лв. как да преживее пенсионер...или младо семейство със дете с заплата от 700лв. Как да работят и двамата родители, като училищата и детските градини са затворени..как да плащат наем..да се хранят и да отгледат достойни деца?
Ааа и друго искам да ми кажат. Как ЕС "търпи" като член, страна с такъв нисък стандарт на живот? За друго могат да ни затискат и притискат..а защо не притиснат управляващите да оправят стандарта..
Категория: Други
Прочетен: 188 Коментари: 0 Гласове: 6
 имало и друг вирус. Понеже изведнъж ме тръшна нещо..нещо като настинка, вирус..абе с една дума..нещо!...с гърлобол, хрема..бухам..т.е. кашлям..и като ходих до аптеката си взех и тест, за ковид. Отрицателен е..и даже се зарадвах..ехее вече има и други вируси.. еее успяха да ми набутат едни витамини за 40лв..ама по-добре витамини отколкото антибиотици..
Та да знаете..има и обикновен вирус вече..е гадничък е..пазя леглото..ама как да не му се зарадвам..: )))
ииии Удо..
Прекрасна вечер желая..
Категория: Други
Прочетен: 1509 Коментари: 5 Гласове: 4
 а и според мен, трябва да има гласност..защото не може да в болниците и въобще здравната система да ни мори, а ние да си траем.
Та ще разкажа нещо..нещо, пред което аз бях безсилна..но се случи пред очите ми и за съжаление с моята майка и това как ни пазят докторите..и въобще здравеопазването..
Имам много гадното усещане, че майка ми стана жертва на здравна пътека...т.е. за пари.
Още прекалено много ме боли, като разказвам това, но наистина трябва да има гласност..иначе един по един ще ми уморят..
Та..тя беше диабетик..за няколко седмици получи рани по крака..изтичане на лимфна течност..влошаваше се. До последно тя не искаше лекар и все казваше, влезна ли в болница, няма да изляза жива оттам. Но накрая вече нямаше как..против волята и я закарахме в Пирогов. Лоши изследвания и показатели, крака и в окаяно състояние..но до последно си ходеше..аз я водех.
Отначало лекаря каза че ще се опитат да я стабилизират и тогава ще я оперират. Имало някакво и запушване на кръвоносни съдове.
А какво стана реално..в неделя я приемат, във вторник я оперират. Без доплер или каквото и да е..за да видят къде е запушването. Информация никаква, коронавирус стегнация. Много ясно беше, че в това състояние тя операция няма да издържи..Бях против..обаче като я приемаха, удобно ме накараха да подпиша документи, че е съгласна да влезе в болница, че е съгласна да я оперират..че тя си поема рисковете и т.н. Но ги подписах аз..тя не беше в състояние.
Във вторника, през целият ден бях пред отделението..и чаках новини. Няма да ви казвам за отношението..предполагам си го знаете.. Операцията мина, издържала я е..и аз се прибрах в къщи..вече правех планове как да преустроя дома..за инвалидна количка..и т.н.
Е беше за кратко..в 18 часа ми звънна телефона и непознат мъжки глас ми каза, че е починала..В 16ч. е излязла напълно от упойка..и е тръгнала да си ходи..като е видяла че и няма крака..е изпаднала в шок..следствие на стреса, получава и инсулт.
Добре де, мамка му, съзнавам че за медицината тя е касичка, че е на години, ама това е мойта майка...как да осъзная, че след операцията не е имало при нея човек..да я успокои, да я наблудава..психолог. Защо не повикаха мен..ама не! коронавирус!
Та разбирате ли сега, какво е здравеопазването в България и как се грижат за нас?!
Сертификат ще ми искат! Ще ни пазят те! Тъпаци!
Категория: Други
Прочетен: 1817 Коментари: 12 Гласове: 4
 светът наистина обезумя. Зелен сертификат или антигенен тест, или отрицателен пср..егати и дискриминацията! Тези хора ме вкарват наистина в инат с това извиване на ръце. Ми ок, няма да ходя по молове, забравям театри кина, хотели и затворени събития..докато трае това. То ще е година..две..докато някои хора станат милиардери..парите се преразпределят..и? Ваксинираните цял живот ще се чудят какво са им вкарали..и какви последствия може да има това..защото сяка външна намеса в организма има последствия. 
Такъв хаос създаде този ковид, че просто не е истина. Отложиха се планови операции..болнично лечение, спешни случаи..умориха сумати хора..а даже не виждам защо? Ама то даже не е и вируса..пропагандата..всяването на страх, стрес..а всички знаят че от стрес имунитета се срива..
А на изборите?! 20 процента ли ще имат право на глас? Поредното тъпо, необмислено и противоречиво разпореждане! 
Аз и тест отказвам да си направя..поставят ми условия, да дам гласа си за някого..
Категория: Други
Прочетен: 1968 Коментари: 11 Гласове: 9
 внимние от любим човек, любим дом и работа..любими приятели..кафе! и да се чувства здрав и подвижен..Всичко друго е просто суета!..Но в крайна сметка всичко се върти около думичките любим и любима..т.е. около думата Любов. Има ли Любов има всичко..
Прекрасен ден пожелавам..и черпя с едно закъсняло кафе...: ))) и аромат на рози..

image
Категория: Други
Прочетен: 1249 Коментари: 8 Гласове: 7
 и да построим СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕ! Ама не искат..
Понеже малко, а не малко, доста ми става досадно, като слушам за носталгията по комунизма..предложих на колежката и на още няколко хора, върли носталгици..да върнем комунизма.
Създаваме Тимуровски команди за децата, а за нас, всяка последна събота от месеца излизаме с мотики и лопати..да чистим улици, тротоари, да ги боядисаме. Ще пазаруваме само в малките супери, където има само основните продукти - захар, ориз, олио, картофи, чат пат месо, а и кремвирши..те са задължителни!, но ще си намерим производител, който да слага и тоалетна хартия в тях..Да върнем и ергенският данък! Какво е това нещо несемеен...ааа, много се разглезиха хората.  Ще има само една лекарка, която ще лекува с аналгин и антибиотици, а сестрата ще е намръщена и сърдита. В училищата ще има шамари, дърпане на уши, физарядка сутрин...а за учител ще се назначава лелка или вуйчо, който мрази децата. Ред и дисциплина трябва да има! И двойки! За назидание! Непрекъснато да се показва колко е тъпо детето..
Почивките ще бъдат по 15 дни в бунгала..единственото условие на бунгалото, е поне покрив да има..другото се прежалва, нали ще е безплатно..или евтинко.
Коли! Какви са тези лачени коли, те разглезват. Колите трябва да са стари, е в краен случай и нови, ама да не вдигат повече от 100км...иначе да се разпадат..
Магистрали! Глезотия..я там едни селски пътища..достатъчни са..нали има път..
И задължително жителство! Каква е тази миграция в страната, а другари и другарки! Може да има и малко подобрения..КПП-та за да се ограничи миграцията в страната.
Чужбина ли? Защо ви е тази ГНИЛА чужбина?  На екскурзии ще ми ходят..труд трябва, труд!..за да съградим СВЕТЛОТО бъдеще!
ААаа за малко да забравя Белене. Прасетата трябва да ядат..
И стена на назиданието трябва да има! Всички непокорни бунтари да са там..да им се смеят и подиграват.
Абе защо ли хората не искат да построим Комунизма сега?! Я вижте колко хубав беше живота тогава..
а и филмите..кой не знай..На всеки километър..: )))

Категория: Други
Прочетен: 467 Коментари: 5 Гласове: 4
 на ваксъри и антиваксъри..
Всеки има глава на раменете, ама тази война взе да ми идва в повече..
До кога бе..до кога ще ни разединяват..
Хора, не се поддавайте на масовата манипулация.. аз се дразня за извиването на ръце, а това че някой реши да се ваксинира, последствията са си негови, както и за неваксинираните.
Само че е малоумие да ми се твърди, че ваксината спира заболяването, ваксинираните могат да ходят без маски и където искат, защото дори и ваксинирани, те се разболяват и пренасят заразата.
Ама наистина са тъпи тези войни..просто още един повод за дразги помежду ни..
Категория: Други
Прочетен: 936 Коментари: 5 Гласове: 6
2  >  >>
Търсене

За този блог
Автор: anetta
Категория: Други
Прочетен: 317020
Постинги: 218
Коментари: 789
Гласове: 864
Календар
«  Октомври, 2021  >>
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031