Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Времето е единствения показател за всичко! То отсява ценното от плявата. То ни води напред, то ни дава и взима!
Автор: anetta Категория: Други
Прочетен: 278243 Постинги: 218 Коментари: 790
Постинги в блога от Август, 2021 г.
 или как сме научени да обичаме и да ни обичат...т.е. как да показваме любовта си и как  се чувстваме обичани. Дълго време този въпрос ме чоплеше много.. защо е това разминаване..защо любовта не е достатъчна хората да бъдат заедно и да се разбират, та нали тя е най-силната сила на Земята. Зададох си въпрос и Вселената ми отговори.. Преди около година и нещо, ровейки се в читанка да си търся какво да чета, попаднах на Анди Андрюс "Проницателят" и още няколко негови книжки. Прочетох ги на един дъх всички, но някак не се съсредоточих..наскоро се върнах пак на тях. В тях има доста и други неща, върху които се замислих и припознах..но сега се акцентирам върху начините, чрез които хората обичат и искат да бъдат обичани..т.е. да се чувстват обичани..
Ще го мина през моята призма..
първият начин е чрез думи..не е моят... Хората, които обичат и са обичани чрез думи, търсят непрекъснато изразяване на любовта чрез думи. Ето  и защо при мен нито едно виртуално запознанство не оцеля във времето.
Втория начин е чрез действие..например да сготвят на другия, да оправят разни неща..да се грижат за другия..и това не моя начин..мога и сама.
Третия е чрез физическо докосване. Галене, докосване..прегръдка..донякъде се припознавам в това..
и четвъртия начин е чрез присъствие..е това съм аз. Да,за мен е много важно присъствието..реалното. Ако няма присъствие, няма нищо.
Позачудих се и се опитах да анализирам, защо точно този начин е моя..и отговора пак дойде сам..защото хората които съм обичала винаги са присъствали в живота ми...и така съм се чувствала обичана. Майка ми, баща ми, детето ми, бившия съпруг, приятелката ми..а всички други дори и да са ме обичали, аз не съм го усещала и разбирала.
Не, това не е изповед, просто си  разсъждавам.. и е хубаво всеки да се замисли..как той обича и как иска да бъде обичан..и ако е възможно да показва на другия неговия начин за да се чувства обичан. Да, Любовта е съвършена, ама ние не сме..просто от много малки са ни учили на това...и ние сме възприели някакъв модел... и може би точно от там идва драмата Любов..а иначе Любовта е най-простото нещо..или я има или не...но различните езици с които говорим чрез нея..са неразбираеми за другия.
А иначе Лято е..и е Слънчице..прекрасен ден желая..
Категория: Други
Прочетен: 668 Коментари: 3 Гласове: 5
28.08.2021 22:47 - Аз знам,
 че ти мислиш, че всичко знаеш, но лишавайки се от незнанието, пропускаме знанието..
Интересно ми е кой ще ме разбере, какво искам да кажа..
Преди години, един много скъп за мен човек, който вече не е между живите, ми направи забележка да не слушам тъжни песни..или ставаше въпрос за "Воин на съдбата" Слушайки обаче тази песен, на мен тя ми носи невероятно спокойствие..глас музика..абстрахирайки се от текст обаче..
Та знанието и рамка "тъжна песен", носи незнанието и стинското знание, другите как я възприемат и какво е за тях..Аз например политам с нея..високо..високоо...
Поздравче...: )
Категория: Други
Прочетен: 875 Коментари: 3 Гласове: 5
 клише или реалност?!
Не бе, тези думи ме замислиха..остаряването с някого значи подкрепа, опора, съпричастност..между двама... и огромно доверие..щото на младини лесно..
Има хора, които за пръв път виждаме, но ни се струват толкова познати, някак близки, но има такива, при които червената лампа свети яко..бягай! Инстинкт или? По трудният начин научих да следвам инстинкта си, без да искам да разбирам, защо свети лампичката..
но това..искам с теб да остеря...някак ми е в главата..: ))..т.е. предлагат залеза и тъмната нощ..а там има караконджули..: ))
май досега не съм се замисляла за остаряването..ама то няма и за какво да го мисля, рано или късно ще дойде...а с кого и как..ми..има си съдба! Всичко, което е за нас, остава при нас, другото си отива..
Та..да остареем заедно..буф!... : ))) май не е време да го мисля..: )))
едно поздравче с нещо любимо, но го бях позабравила..отдавна не бях ги слушала..
Категория: Други
Прочетен: 502 Коментари: 10 Гласове: 2
 Като участник емоцията е една, като наблюдател друга..кое е истината?!..: ))
И до админите..не спете бе, тук една другарка има зор, вопли, наводнено и е...аааа..така не може!
Шегувам се..
ама ми стана смешно, как пък навсякъде има хора, на нкоито всичко им пречи и им е тегаво..и все другите виновни!
и нека започнем деня с нещо по-диво и живо...
Категория: Други
Прочетен: 251 Коментари: 2 Гласове: 2
 на един ухилил се...няма да използвам епитет, защото ще е гаден..та, на един ухилил се ловец, убил дозина пилета. Баси! Този гладен ли е или страстта да убива му е в повече? Тъпо е. Да, аз съм месоядна и съзнавам, че друг убива за да ям аз, но да ходиш по природата и да убиваш свободни животинки, само защото имаш страст да убиваш..ето това не го разбирам. А пък и ухилената му физиономия ми дойде в повече..трябваше да преброя поне до 50 и да отмина..защото иначе доброто ми възпитание щеше да отиде на майната си.
Достатъчно смърт има на Земята..нужно ли е още..и то за удоволствие?!
Защо по горите не се правят хранилки..не се спасява, а се убива?!
Категория: Други
Прочетен: 160 Коментари: 1 Гласове: 2
Последна промяна: 22.08.2021 11:21
20.08.2021 10:16 - Ти си по..
 ама аз съм най..най..наййй...: ))) Виртуалният свят е все още в детската градина и навлиза в пубертета...като фаза на развитие...Разглеждайки фейсбука и тук се замислих, някои хора и до тоалетната да отидат, ще снимат каква им е банята..Дават мнения на килограм, без въобще да познават човека, битието му, навиците му и се чувстват горди от това! Винаги съм казвала, че да познаваш някого, трябва поне две торби сол да сте изяли заедно..Говоря относно комуникацията между хората.
А иначе е много полезен. Хвана ме любопитството, защо във Финландия има бели нощи..т.е. само ден  24 часа.Само с няколко щраквания, намерих отговора..и съм доволна..: ) Всичко било заради земната ос с наклон от 23.5 градуса..е и въртенето около слънцето и себе си..

пп А иначе прегледах набързо и постовете тук и ми стана смешно..кой с колко никове бил..пък този е този, а онзи онзи..добре де, имали значение кой кой е..като реално не се познавате..а пък и да се познавате..пак! Какво, приемате го лично, че някой се занивама само с вас..че сте център на Вселената?!.. Че сте жертва на виртуала?!..: )) И това ще мине...;) Прекрасен ден..лято е!image
Категория: Други
Прочетен: 365 Коментари: 2 Гласове: 1
 аудио книгите. Аз наскоро ги открих и съм много приятно изненадана от тях. Първо се щадят очите, второ може да се приема информация със затворени очи, (един вид, като в детството, да ти разказват приказки докато заспиваш)...: ) трето гласовото възприемане някак е с по-силно въздействие.
Мисля да се опитам и аз да създам такава книга..все пак това е и някакъв рай за незрящите..
Моля, за мнение..Имат ли бъдеще аудио книгите..и харесва ли ви да слушате книга..
Пожелавам прекрасен Празничен ден..с много слънце, топлина и усмивки..

Категория: Други
Прочетен: 159 Коментари: 0 Гласове: 0
 огледалце, не лъжи!
кой от всичките сега
е достоен за властта?!
- Ами, то достойни няма
всичко е измама
комуниста е патриот
демократа пък идиот
шоумен е днес вървежен
макар и ако небрежен
с чалга стил и реноме
на човек с дълбоко портмоне.
изборите той реди
докато наророда не умори..

Да ви кажа, още не мога да повярвам, че Славчо се намърда и в политиката..това не може да е истина..
Категория: Други
Прочетен: 288 Коментари: 4 Гласове: 1
 дали вярата в себе си, обуславя вярата ни в другите. Ако човек не вярва на себе си, може ли да вярва в другите?! Ако човек знае, че лъже, мами, не държи на думата си, дали пък това не се отразява на това, той да вижда във всеки един лъжец и измамник? Най-мнителните и проверяващи всичко хора, дали не са жертва на собственото си АЗ?
А да се похваля..хлапенцето ми защити дипломна работа, стана бакалавър по медицинска физика, записа и две магистратури, едната педагогика, а другата по мед. физика...прекрасно е, когато децата вървят нагоре и са по-добри от родителите си..
Пожелавам прекрасен летен ден..много усмивки и настроение..

Категория: Други
Прочетен: 299 Коментари: 2 Гласове: 1
12.08.2021 22:52 - Времето...
 наистина само времето ни показва заблудите, с които сме живяли.. И ако умеем да простим на себе си за наивността и глупостта си, човек може да види и научи много..
Но пък точно за това е толкова интересен живота...
Ще ви разкажа една приказка за лека нощ..
Имало едно време един кютук и приказката свършва дотук..защото кютука си остава кютук..и приказка няма!...
лекичка и песничка..

Категория: Други
Прочетен: 503 Коментари: 5 Гласове: 3
Последна промяна: 12.08.2021 22:54
04.08.2021 15:52 - Така..такааа..
 на лъжата краката са къси..и всичко накрая си излиза наяве..Но пък блаженни са наивните вярващи.. :)
След бурята идва тишината и спокойствието..
Съпруги канят.. ;)
Живот..


Категория: Други
Прочетен: 339 Коментари: 3 Гласове: 1
 не се ли оказва прекалено тежък? Умът има странната възможност да търси прилики и връзки към нещо преживяно. Как да повярвам на ИТН, като ми е едно към едно с царя? Но това си е моя връзка, може и да бъркам... но факт е, че някак не мога да им дам шанс..поне за мен си..а осъзнавам, че не е правилно..
Вируса и ваксините..ми преди това изтребиха козите, прасетата, животните..и тогава се шегувах, че е време и за хората.. и май наистина стана така.
При децата е лесно, те не носят емоционалният багаж със себе си..изхвърлят го и продължават напред. Падат от колелото, качват се пак и това е..
А защо при нас порасналите, това го няма? Миналото управлява бъдещето, а къде остана "сега-то" Или може би още от деца така сме учени, всичко да правим за бъдещето..А ние наистина живеем само СЕГА и това сега се превръща в минало..и дава някакви очертания за бъдеще..ама само очертания..
Шанс към новото и различното..и адаптивността ни към него..
А иначе е прекрасно лято..
image
Категория: Други
Прочетен: 246 Коментари: 1 Гласове: 2
02.08.2021 13:12 - Една молба..
 Моля ви, не ми пишете лични бележки, няма да ги отварям, чета и отговарям. Не искам да се замесвам в нищо лично..с никого.
Влизам, чета, понякога отговарям, пусна нещо, което в момента ми е актуално и дотолкова..
Съжалявам, девойко, но няма да мина на съобщения..не го приемай лично.
Хубав ден..

Категория: Други
Прочетен: 536 Коментари: 3 Гласове: 4
 Бре! Някои хора явно искат сами да си общуват.. : )))
Поздравче от мен..и нека не забравяме, че сме временно тук, нека не губим човешкият си образ..Тъпо е!
Прекрасен ден...: )

Категория: Други
Прочетен: 770 Коментари: 15 Гласове: 4
Търсене

За този блог
Автор: anetta
Категория: Други
Прочетен: 278243
Постинги: 218
Коментари: 790
Гласове: 863
Календар
«  Август, 2021  >>
ПВСЧПСН
1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031