Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Времето е единствения показател за всичко! То отсява ценното от плявата. То ни води напред, то ни дава и взима!
Автор: anetta Категория: Други
Прочетен: 278229 Постинги: 218 Коментари: 790
Постинги в блога от Януари, 2022 г.
30.01.2022 23:00 - Наглостта..
 това е някакъв феномен.. Какво ли не прави човек, само и само да изкара другите виновни, заради собствените си страхове и несигурност.. Тъпо!
Но какво пък..то и нагли хора трябва да има...  ама всеки път се изумявам от липсата на самоотговорност.. 
Тежък ден.. с тежки разговори.. но и това го има..
ще се наспя..
Пожелавам лека нощ.. : )

Категория: Други
Прочетен: 1295 Коментари: 5 Гласове: 6
Последна промяна: 30.01.2022 23:13
29.01.2022 14:32 - Досега..
 не бях контактувала с българи извън България.. но съм много приятно изненадана. Те там са си една малка България.. с традициите ни..с желанието да ги спазват. Понеже няма мартенички там.. са си купили конци от България за да си направят и да ги носят..
Стана ми някак мило..
и се замислих..
на колко ли места по света България е жива чрез българите..чрез традициите ни, чрез историята ни..
Едно слънце ни грее..по една земя ходим.. една Луна ни свети нощем.. и едва ли България е само територия... територията се мени..но българският корен - не.
Но човек трябва да види, за да разбере.. : )
Коренно си промених мнението за много неща..и съм щастлива.. някак преди агресирах към емигрантите.. а сега ми е мило..
Преди многооо..много години е нямало държави..имало е родове..и те са били градивната частица на територия..
Та българският дух и род..не вярвам някога да бъде сломен...независимо къде живее..
Прекрасна събота от мен.. : )


Категория: Други
Прочетен: 905 Коментари: 2 Гласове: 6
28.01.2022 08:21 - Добро утро..
 Минавам само да поздравя..май нямам какво да споделя, освен, че е петък, утро и минус 10 градуса.. : ))) навън де, вътре е топло.. : ))
Прегледах си статистиката от блога.. за близо две години.. имам 174 споделяния.. добро творчество..: )))
Пожелавам един топъл и уютен ден.. обличайте се хубаво!

Не знаех, че Ванеса Мей и Скорпионс...
бях приятно изненадана..


Категория: Други
Прочетен: 428 Коментари: 2 Гласове: 4
 Онзи ден получавамсъобщение на вайбъра от приятелка.. "три пъти ти звънях, не вдигаш.Не ти прави чест и това е недопустимо.." Хлъц! От кога съм нечия собственост?! И егати плиткия начин на манипулация.. За да не вдигам има причина, бях с главоболие и изключен звук на тел..не вдигах на никого, а то пък точно този ден всички се бяха сетили за мен..
Та.. това "не ти прави чест" не му обърнах внимание...ама думата "недопустимо"!.. : )) Е как е недопустимо, като е допустимо...факт е, че не вдигнах...
На другият ден върнах обаждане на всички..и се обаждам и на нея..Помолих я да ми разкаже за допустимите и недопустимите неща в живота.. Пообърка се..била ядосана..и т.н.. ама аз не исках оправдания за съобщението.. а просто какво са за нея са допустими и недопустими неща..е, не получих отговор..
Та...
недопустмо!
Кое за вас е недопустимо и защо..
а иначе пак е як студ..ама се очаква затопляне..минава малък сечко и е март..: ))) зимата си отива!
Прекрасен ден.. : )

image
Категория: Други
Прочетен: 1272 Коментари: 4 Гласове: 5
25.01.2022 09:11 - Вчера..
 бях с ужасно главоболие. Почти през целият ден бях на легло със затворени очи и на тишина. Светлината ме дразнеше, звуците също. Само мислите ми си препускаха свободно. Та.. връщайки се в миналото и отивайки в бъдещето се замислих..за уроците в живота. Интересното е, че май не виждаме уроците, а хората, чрез които сме ги придобили. Пренасяме емоциите си върху тях, вместо да помислим това защо ни се случва...какво показва... какво в мен не е наред, та така реагирам.. : ) Много неща добиха друга светлина.. Явно и главоболието е имало смисъл..за да не мога друго да правя, а само да мисля изолирана от външният свят. В момента разполагам на 100% със себе си, а това е нещо ново.. и може би е поредният урок, който трябва да науча.. че освен за всичко и за всички, трябва да се грижа и за себе си.. Преди някак в грижата си за другите, забравях за себе си.. а сега понеже няма за кого, освен за котките, това излезе на преден план. Ново ми е...и още мъничко ми е криво, но май започнах да свиквам... и да ми харесва. Абе поредният урок си е.. : )) въпросът е докъде и как ще ме промени..
Хубаво е това местенце тук.. като се връщам назад да прочета старите си неща се усмихвам... защото знам какво ме е накарало да пиша..и да споделям..
Прекрасен ден желая.. навън е студ, вътре е топло и уютно. Снежни кристалчета са окопирали прозорците ми и е невероятно красиво..


Категория: Други
Прочетен: 1319 Коментари: 2 Гласове: 5
 никой не му обръща внимание". Този израз ме впечатли. Признавам си, че досега не бях се замисляла, че някой трябва да реве, за да му се обръща внимание. Визирам големите хора, за децата е понятно. Но пък е факт. Трябваше да ми падне корниза на главата, да се ядосам и размрънкам и беше оправен за час. Ето защо и като говоря спокойно никой не слуша, но като повиша тон, или предприема действия и вече е друго. Добре де, защо?! Винаги съм мислила, че диалога е основната комуникация между хората, защо трябва да се вкарат емоции, някой да разбере нещо. Е има хора, при които никога не съм повишавала тон, или показвала емоции - негативни, ама те се разбират от дума. Е има и такива, при които съм 100% емоция, ама те пък не разбират от дума.. От вчера го мисля...трябва ли човек реве, за да го забележат, че съществува,.. : )))
Неделни размисли... в компания с ароматно кафе.. ама наистина се впечатлих от този израз..може би защото моето дете никога не е плакало, за да му се обърне внимание, както и аз самата. Тя вниманието си го има, и без  плач..
Прекрасен ден желая..


Категория: Други
Прочетен: 2974 Коментари: 8 Гласове: 9
Последна промяна: 23.01.2022 09:40
20.01.2022 09:58 - Навън...
 е само за вътре..: ))) -7, сняг и слънце...амааа да им се радваш от топличко местенце..
Добро утро..само минавам набързо..да ви пожелаяи прекрасен ден!

пп тоз го бях забравила..: ))) а ми е от младините..

Категория: Други
Прочетен: 635 Коментари: 4 Гласове: 4
15.01.2022 08:57 - Добре де..
 как успяха пак да ни разделят така. Ваксъри и антиваксъри. Никой не е антиваксър, всички ние имаме ваксини, но ваксини, а не някаква течност, от която не се знае последсвията. Обвиняват ни, че сме тръгнали против съвременната медицина, ами че тя първа тръгна против себе си, като имунизира..т.е. ваксинира по време на пандемия, а това е едно от основните правила - ваксина се слага на напълно здрав човек.Чета злоба, агресия, нападки..а в крайна сметка човек сам трябва да решава тези неща. Задължителните ваксини предпазват от заразяване, тази не предпазва, с какво право я наричат ваксина?!
И най-вече, колко още ще продължава тази простотия?
Категория: Други
Прочетен: 2082 Коментари: 6 Гласове: 4
14.01.2022 08:35 - Добро утро..
 Внимавай какво си пожелаваш, сбъдва се!...: )))) Ама понякога когато се сбъдне дори си забравил, че си го желал.. При мен явно връзката с Вселената е доста бавна и със закъснение идва. Имам си нова кола. Нова силно казано.. : ))) но е нова моя кола. Реших да се разделя с Алфини... само ядове, нервии, не си струва  В момента, в който взех решение.. и се появи другата. Аз си търсех друго Алфини, но без да искам ми се появи пред очите  шавролета.. И винаги съм казвала, че това, което не ти се дава, има защо. Огледа на 4 Алфинита ми пропадна, кой зает, кой не може..остана само той. Отидох, вдях го и на другия ден..т.е. вчера имаше сделка. Преди доста години поисках такъв шавролет..има невероятено предно стъкло..като френски прозорец..но после забравих тази марка коли..а дори не знаех, че съществува Алфа Ромео..нея пък я купих по други показатели...
Е направих няколко компромиса...ръчка е, двувратка..ама какво пък...ще свикна и на ръчка.. : ))) Е имаше първа-четвърта...: ))) подскок подскоп...клюююффф и изгасна...: ))) амааа нищо де...
Но ми стана интересно...минало желание се сбъдва сега...И други неща се сбъдват сега..но като се замисля, това са били мои желания...Просто явно му е дошло времето...: )))
Прекрасен ден, желая...и умната! внимавайте, какво си пожелавате...: )))

ааа и друго...бях много приятно изненадана, какви невероятни приятели имам..и на какво са готови за мен... за което имат едно огромноо БЛАГОДАРЯ!


Категория: Други
Прочетен: 1358 Коментари: 4 Гласове: 2
 когато други хора разказват за живота ти. Какъв си, с кого си, какво правиш, какво мислиш... : ))) Преди много се нервирах, а сега слушам с интерес. Бая интересен живот имам..: )))
Вчера разбрах, че съм била сърдита.. Онзи ден разбрах, че съм била на заведение, видяли са ме бе...видяли!..  а да не говорим, с колко мъже съм имала връзка, ама без да знам.. няма да се учудя, ако някой ми каже, че ме е видял и на Марс да бера шишарки...: )))
поредната "истина" за мен ме разсмя много...
Добро утро..
и прекрасен ден пожелавам...: )

пп аз с нетърпение очаквам новите ми приключения...: ))) разказани от някого..

а днес..съм с Миро.. : ))


Категория: Други
Прочетен: 1740 Коментари: 9 Гласове: 6
 Агитацията. Налагането на чужда воля, извиването на ръце и т.н.
Това за мен са абсолютно безотговорни хора. Ако човек е отговорен, той ще знае, че няма как да знае кое е добро и кое зло.
Темата е за ковид и ваксинирането. Побъркаха се, какво ли не измислят само и само да правят емоционален рекет.. ОТКАЗВАМ ДА СЕ ВАКСИНИРАМ!
Това не е ваксина, това е някаква течност, която никой не знае последствията, която НЕ ПРЕДПАЗВА от заразяване, която май трябва непрекъснато да се влива. 4 ваксини..за вирус..а се говори за пета..10..
а дали пък няма да се придобие някаква зависимост...и това да е целта?!
Не знам..но такова чудо като сега..май света не познава.
Първо започна с..
пазете възрастните хора, те умират
после стана
пазете се да не се заразите
сега пък
имунизирайте се за да го изкарате по-лесно
Наистина ли смятат, че с някакви сертификати, с ограничения, с емоционален рекет ще постигнат нещо?! Поне при мен, няма.
Само Бог разполага с живота ми, той го е дал, той ще го вземе..а дали ще е от вирус, болест..или нещастен случай..все тая..никой не излиза жив от живота...но този психически тормоз е просто НЕДОПУСТИМ!

Категория: Други
Прочетен: 1044 Коментари: 4 Гласове: 8
 Все повече се чува тази фраза..а тя е илюзия. Няма загубено време, има преживявания. Всеки, който ни е "загубил" времето, се превръща в урок, ама урока е, че не всичко може да стане така, както искаме. Урок по толерантност. Урок да не употребяваме хората за нашите цели и виждания, урок, че всеки е индивидуалност и има свои цели и мечти.
А всъщност загубеното време, е нашия живот... намереното време също.. : ))
В момента в който чуя..." кажи, за да не си губим времето взаимно" спирам да слушам. Т.е. отсреща човека иска да ме претопи, и да ме направи негов образ и подобие.. и защо?!
Ми в крайна сметка, този който не иска да си губи времето, да не се захваща за нищо..защото нищо в този свят не е сигурно.
Абе въобще в много клишета сме завряни и им робуваме.
Аз пък искам да си губя времето..да го дарявам, да го подарявам,.. без да мисля губя ли го..или не.. защото наистина цялото време, е нашият живот тук на Земята.
А така замисляйки се..не съжалявам за нищо..т.е. нямам изгубено време..: )) Е можех да си спестя някои илюзии, някои удари и болка..ама истината се ражда от болката..т.е. виждаш по-ясно нещата... и не ги повтаряш.
Разсъждавам си...ама явно целите станаха по-важни от хората...и заради някоя цел или идеал, даден човек може да нарани много..
Прекрасен ден, желая..: )
май скоро ще има и сняг и зима..а след няколко месеца идва и пролетта..после лятото...
но сега искам да е това...

image


Категория: Други
Прочетен: 179 Коментари: 1 Гласове: 2
 Признавам си, че аз нкога не съм могла да рекламирам или представям себе си..т.е. способностите си. Чета в момента CV-та и изумявам. Коминикационни умения - експерт!.. : ))))...я да видиш!.. Как смело хората товарят с очаквания..амаа дали..или..  ))) Чак не смея да се обадя, за да проверя експертното ниво..
Та..
Замслих се, прекалената реклама не се ли превръща в един момент в антиреклама..
и къде е границата на "познавам себе си" и надценявам себе си..
Категория: Други
Прочетен: 821 Коментари: 4 Гласове: 4

с две коли отпред и мадама за притурка – туй е твоят нов късмет!

Мадамата ми е в повече...и едната кола...амааа..:
 ))) късмет!
Това е от новогодишната баница..
А иначе...За Много години! Живи и здрави, другото сами ще си го получим и постигнем...
Яд ме е, че няма сняг..снежен човек..въобще зима..ама и това ще дойде..предполагам!
Искам нещо такова...искам, ама нямааа...: ))) но нищо де..когато..
Прекрасен ден желая...

image


Категория: Други
Прочетен: 794 Коментари: 2 Гласове: 5
Търсене

За този блог
Автор: anetta
Категория: Други
Прочетен: 278229
Постинги: 218
Коментари: 790
Гласове: 863
Календар
«  Януари, 2022  >>
ПВСЧПСН
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31